Educație

De ce este important să-i înveți pe copii să coopereze și cum o poți face

Colaborarea este esențială în orice relație interumană, fie că vorbim despre relații personale sau profesionale.

Autor:Dinu Ileana

De ce este important să îi înveți pe copii să facă eforturi și să fie perseverenți?

Perseverența este o calitate pe care orice părinte și-o dorește pentru copilul său. Însă, ea nu poate fi dobândâită fără ajutor din exterior, cel puțin nu în cazul copiilor. De aceea, este important ca părinții de pitici să îi motiveze pe aceștia să depună eforturi și să nu se dea bătuți rapid. În cadrul acestui articol vor fi prezentate câteva din modalitățile prin care vă puteți pregăti copilul pentru un viitor de succes, așadar, vă invităm la o scurtă sesiune de lectură.

Autor:Marina Cristescu

De ce este important să îi înveți pe copii să fie recunoscători și cum o poți face?

Învățarea recunoștinței la copii este importantă pentru sănătatea mentală și relațiile interpersonale. Descoperă de ce este important să îi învățăm pe copii să fie recunoscători și cum îi putem ajuta să dezvolte acest obicei benefic într-un mod prietenos și creativ.

Autor:Elena Mina

Cum să îi înveți pe copii iubească lectura

Lectura este un dar neprețuit pe care îl putem oferi copiilor noștri! Ea este o comoară inestimabilă care poate deschide porți către lumi noi.

Autor:Dinu Ileana

Recomandări

Învățarea prin joacă: Cum să încurajezi dezvoltarea socială și emoțională a copiilor

Când eram copil, joaca era întotdeauna cea mai importantă activitate pentru mine. Îmi aduc aminte cum mă jucam cu prietenii mei ore în șir, fără să ne plictisim deloc.

Autor:Dinu Ileana

Cum să vorbești cu copilul tău despre bullying și cum să-l protejezi

Fiecare copil are dreptul la un zâmbet autentic și la o voce puternică, ne angajăm să aducem laolaltă arta și știința, cuvintele și imaginația, pentru a crea o călătorie plină de învățături și inspirație.

Autor:Dinu Ileana

RECLAMĂ